A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - Nemzeti Drogmegelőzési Iroda és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Legyen más a szenvedélyed!” TÁMOP 5.2.9-13/1-2014-0001 számú kiemelt projekt keretein belül 2015. április 21-22-én rendezi meg a Nemzetközi Gyermek- és Tinédzseraddiktológiai Konferenciát.


A konferenciára hazai és nemzetközi, elsősorban közép-európai, addiktológiai (elméleti és gyakorlati) szakembereket, gyermekpszichiátereket, gyermekekkel, tinédzserekkel foglalkozó pszichológusokat, családorvosokat, védőnőket, nevelési tanácsadókban dolgozókat, pedagógusokat, szociális munkásokat, illetve gyermekvédelemben dolgozókat várunk.


Az előadások magyar és angol nyelven folynak majd.A plenáris előadásokon szinkrontolmácsot biztosítunk.


A megnyitó előadást David Foxcroft, az Oxford-Brookes Egyetem professzora, a közösségi pszichológia és közegészségügy szakértője (http://www.swph.brookes.ac.uk/professor-david-foxcroft) tartja. A konferenciát egy angol nyelvű Pre-Conference Workshop előzi meg, amelyet a SPAN kutatócsoport (Science for Prevention Academic Network, http://www.span-europe.eu/) tagjai tartanak.


Az első nap délutáni programjai között szerepel a „Szakmai módszertani vásár”. A "módszertani vásár" célja, hogy a szakterületen dolgozó munkatársaknak legyen lehetőségük bemutatni és másokkal megismertetni az általuk használt és a saját gyakorlatukban jól bevált eszközöket, módszereket. Ezáltal a résztvevők módszertani segítséget, ötleteket kaphatnak mindennapi szakmai munkájukhoz.


A módszerek bemutatásra lehetőség nyílik posztereken is, ezek a konferencia folyamán megtekinthetőek lesznek.


A "Módszertani vásárra" a jelentkezés absztrakt leadásával történik.

A konferencia ideje: 2015. április 21–22. (kedd-szerda)
Pre-conference workshop: 2015.április 20. (hétfő)
Helyszíne: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Győr, Városház tér 1., 9021)
A jelentkezés határideje: 2015. január 31. (szombat) 24:00

A konferenciára hazai és nemzetközi (elsősorban közép-európai) addiktológiai (elméleti és gyakorlati) szakembereket, gyermekpszichiátereket, gyermekekkel, illetve tinédzserekkel foglalkozó pszichológusokat, családorvosokat, védőnőket, nevelési tanácsadókban dolgozókat, pedagógusokat, szociális munkásokat, illetve gyermekvédelemben dolgozókat várunk.


Az előadások magyar és angol nyelven folynak majd. A plenáris előadásokon szinkrontolmácsot biztosítunk.

A konferencia előadásai

A konferenciára önálló kutatásra épülő, tudományos igényű vagy saját tapasztalaton alapuló gyakorlati fókuszú előadásokat várunk. A kétnapos rendezvény blokkjai meghívott nemzetközi és hazai szakértők plenáris előadásaiból, szekció-előadásokból és műhelyekből fognak állni.

A szekció-előadások időtartama 15 perc, amelyeket 5 perc vita követ.

A műhelyek keretein belül - meghívott szakértők vezetésével - egy téma interaktív megvitatása a cél.

A szekciók témái

  • A legális, illegális szerhasználat prevalenciája gyermek- és serdülőkorbanA család szerepe a gyermeki/serdülőkori szenvedélybetegség kialakulásában – pszichoszociális rizikó- és védőtényezők, megoldásközpontú – egészségfejlesztő szemlélet, transzgenerációs hatások, családterápia, családkonzultáció
  • Az ellátórendszer jelenlegi állapota: erősségek és hiányosságok
  • Az iskolai prevenció, a családorvosok, a gyermekjóléti intézmények szerepe a megelőzésben
  • Nemzeti és nemzetközi szabályozások és útmutatások

Regisztráció

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrált résztvevők számára étkezést biztosítunk, az utazást és a szállást saját költségen szükséges vállalni. Szekció-előadásra, vetített poszter előadásra, a módszertani vásárra illetve előadás nélküli résztvevőként van mód jelentkezni.


A jelentkezés feltétele a mellékelt jelentkezési űrlap kitöltése: előadás esetén az előadó pontos adatainak megadása, illetve az előadás 2000–2500 karakter hosszúságú magyar és angol nyelvű kivonatának feltöltése, amelyet a Konferencia programfüzetében is megjelentetünk. Az előadáshoz szükséges technikai eszközöket (tábla, videó, számítógép, projektor) – amennyiben azokat az előadó a jelentkezési űrlapon jelzi –biztosítjuk.

A beérkezett absztraktok elbírálására szakértő zsűrit kérünk fel, a bírálat eredményéről 2015. február végén értesítjük a jelentkezőket. A konferencia végleges programjának kiírása április elején várható.

További információk a www.ndi-szip.hu oldalon találhatók. A jelentkezési lapot kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldjék.

Szeretettel várjuk az előadókat és a résztvevőket:


Fogarasy Gabriella - projektmenedzser

Burszki Mónika - a projekt szakmai vezetője

Kaló Zsuzsa - a szervezőbizottság elnöke

"Legyen más a szenvedélyed" TÁMOP 5.2.9-13/1-2014-0001

drogterapia banner1

Nyilatkozat kitöltésénél az alábbi adatok szükségesek:

  • A kedvezményezett adószáma: 18492415-1-07
  • A kedvezményezett neve: Református Rehabilitációs Alapítvány
  • rendelkező nyilatkozat letölthető: pdfdrogmisszio_Ado_1_szazalek.pdf

további lehetőségek