Life4Youth – Prevenciós kézikönyv készül

Idén három alkalommal indított akkreditált drogprevenciós továbbképzést az MRE KIMM. Az intézmény vezetője, Erdős Eszter a képzések résztvevőinek beszámolt az Erasmus+ Life4Youth projekt aktuális helyzetéről, felhívva a figyelmüket a készülő drogprevenciós gyakorlati kézikönyvre, melyet fiatalokkal foglalkozó szakembereknek szánnak.

Erdős Eszter a továbbképzéseken résztvevő szociális munkásoknak, pszichológusoknak, pedagógusoknak elmondta: az ifjúsági prevenciós program részeként tanári kézikönyvet állítottak össze a marosvásárhelyi Bonus Pastor Alapítvány és a ráckeresztúri MRE KIMM munkatársai. A két szervezet a fiatalokkal való munka és a drogprevenció különböző területeire szakosodott. Az alapítvány az életvezetés területén szerzett szaktudását hozza, míg a KIMM a Portage modell alkalmazásában elért eredményeit sűríti az Erasmus+ Life4Youth projektbe. Az együttműködés keretében a két intézmény 8-8 munkatársa közös képzéseken vett részt, adták át egymásnak tudásukat, szakmai tapasztalataikat. A prevenciós kézikönyvet e képzések alapján dolgozták ki és tesztelik fiatalokon.

A hamarosan az internetről letölthető, ingyenesen elérhető közel 200 oldalas anyagba „konyhakész” foglalkozásvázlatok, az elméleti alapismereteken túl főként a drogprevenció gyakorlati módszertana kerül. Az online kiadvány játékos feladatait, egyszerűen kivitelezhető gyakorlatait célzottan prevencióval foglalkozó szakemberek mellett akár általános és középiskolai pedagógusok is alkalmazhatják munkájuk során. Az „Élet a fiataloknak” nemzetközi projekt, a prevenciós kézikönyv magyar, angol és román nyelven is olvasható lesz.

A projektről részletesen az alábbi weboldal számol be:

https://sites.google.com/bonuspastor.ro/life-4-youth

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE